0297-214554

het zekere voor het onzekere

Nieuws

Regelmatig zal hier berichten geplaatst worden

Nederland is een land van tolerantie, veel word er ons land goedgekeurd, en zolang dit geen schade berokkend aan de staat of aan derde is er geen bezwaar om zaken of omstandigheden af te wijzen. Als er sterk het vermoeden is dat er schade kan worden veroorzaakt, dan wordt er pas een onderzoek ingesteld naar het persoon of bedrijf in kwestie.

Dit gebeurd ook in de wereld die ‘ND nummer’ heet. Iedereen kan, wanneer je geen rare gevallen op je naam heb staan, een ND nummer aanvragen en zich welkom heten in de wereld die ‘beveiliging’ heet. Er zijn er nu al duizenden bedrijfjes met zo’n mooi “uniek” ND nummer.

Nu er in het drukke Nederland, helaas, een aantal keer een ongeval heeft plaatsgevonden op evenementen welke o.a. te wijten zijn geweest aan gebrek of het niet goed organiseren van de veiligheid, worden zowel gemeentes als branche organisaties binnen de beveiliging wakker geschut. Er wordt al steeds meer  geroepen dat er teveel cowboys rondlopen en dat  het zo niet verder kan. Deze Instanties, personen en ook bedrijven komen dan weer met een typisch Nederlands oplossing…… Hoe moeten de cowboys gescheiden worden van de bedrijven die het beter (?) doen. Hoe willen ze dat doen  Deze personen hebben als oplossing om een nieuw keurmerk te gaan bedenken en in te voeren. Hierdoor denken ze kunstmatig de grip op de markt te krijgen, (maar wat in het verleden al is gebleken dat het op deze manier niet lukt.

 Buiten het feit dat we in Nederland een overvloed aan keurmerken hebben vraag ik me af (en meerdere met mij) naar de meerwaarde van weer een nieuw keurmerk. Er zitten, mijn inziens, teveel haken en ogen aan.

Maar ik  heb misschien een idee en een oplossing om de goede bedrijven van de slechten cowboys te scheiden. Het is een idee welke misschien te eenvoudig  is maar wel doeltreffend en zeker meer doeltreffender dan alle keurmerken en oplossingen die we nu hebben…….. Waarom maken we van het ND Nummer geen keurmerk en laten we iedereen die dit nummer aanvraagt laten beoordelen door een onafhankelijke commissie met toetsing van een aantal strenge regels. Daarnaast is, in het vervolg hiervan, een goede controle van de belasting en bijzondere wetten nodig om deze personen en bedrijven goed te begeleiden.

Dit idee is verder uit te breiden door de beveiligings opleidingen aan te passen, (misschien ESO/ horecaportier/beveiliger2 eens samen te voegen tot een opleiding), en om de beveiligers die geslaagd zijn te registreren in een databank. Deze databank mag worden ingezien door beveiligingsbedrijven en evt. klanten. Zoals er in de zorg gewerkt wordt met het BIG systeem. (hier hadden ze ook het probleem met ongediplomeerde verpleegkundigen wat door het BIG systeem aanzienlijk de kop in is gedrukt).

Door dit systeem krijgt je als opdrachtgever een helder beeld van een bedrijf maar ook of de beveiligers op jou evenement of object werkelijk gediplomeerd zijn.

Ik vrees dat dit een te gemakkelijk systeem (oplossing) is en dat dit geen levensvatbaarheid heeft omdat de belangen van de zogenaamde keurmerken en de verschillende opleidingen te groot zijn, en dat er teveel mensen er financieel beter van worden z.g. in naam van een betere beveiligingswereld.

Nederland is een land van tolerantie, veel wordt hier goedgekeurd  en zolang dit geen schade berokkend aan de staat of aan derde is er geen bezwaar om dingen af te wijzen…….. Prima…….Maar laat de cowboys dan gewoon hun werk voorzetten…..of soms  niet

Olympisch kampioene Esmee Visser is zaterdag op grootse wijze gehuldigd in haar woonplaats Beinsdorp. Staande in een oranje jeep werd ze toegejuicht door haar dorpsgenoten.

Het parkeerterrein bij Proeflokaal Bregje was omgebouwd tot huldigingsplaats met podium. Een deel van de Venneperweg werd afgesloten zodat daar ook publiek kan staan. Naast het podium stond een grote videowall waarop de gouden race van Esmee te zien is.

Daarna passeerden allerlei hoogtepunten de revue. Zo werd de huldiging in het Holland Heineken House vertoond en was te zien hoe IJsclub Nut en Vermaak de race beleefde.


MZ beveiliging was erbij

Oud en nieuw in de gemeente Nieukoop is ook dit jaar goed en rustig verlopen. Dit kwam door het regenachtige weer en de dienst Toezicht van de gemeente Nieuwkoop. Deze was de hele oudjaarsdag en nacht aanwezig in de gemeente om zaken in de gaten te houden. Dat de vreugdevuurtjes op straat en in de polder veilig verlopen. Dat evenementen buiten ordelijk verliepen. MZ Beveiliging levert  al enkele jaren deze diensten aan dergelijke gemeentes.


Dank aan de gemeen te Nieuwkoop, de politie, de burgemeester, en Wendel..

Duikvaker, dé duikbeurs voor duikers, freedivers en snorkelaars geldt al meer dan 25 jaar als het begin van een prachtig duikseizoen en werd op3 en 4 februari wederom georganiseerd in Expo Houten.

Meer dan 100 standhouders, ruim tachtig sprekers en duizenden bezoekers mochten ervaren dat de medwerkers van MZ Verkeer alle autobewegingen in goede banen wisten te leiden en alle autobezitters een ruime parkeerplek werd aangeboden. Duikvaker en MZ; Samen garant voor een bruisend weekend!

Af gelopen weekend was het weer zover. Helemaal Top in Zwakker dan. Een jaarlijks terugkerend feest waar de gastheren en dames van MZ Beveiliging weer  aanwezig waren in het publiek een veilige en gezellige avond te geven.

Vrijdag 15 december 2017 stond  in het teken van Helemaal Top & Friends 'with a touch of Christmas', waarbij lokale en landelijke artiesten (o.a. John West) samen met ons hebben optreden. Iets wat de mannen van Helemaal Top nog nooit eerder hadden gedaan voor een uitverkochte tent.

Zaterdag 16 december 2017 was het alweer de 6e editie van de Helemaal Top Kerstshow met dit keer o.a. gastoptredens van Stef Ekkel en Johnny Gold. Ook deze avond was uitverkocht.

Naast het leveren van mensen op vele festivals en evenementen hebben we ook een aantal nieuwe opdrachten binnen gehaald die gericht zijn op het leveren van gastdames en heren op vaste objecten. Ook werkzaamheden op Schiphol mogen we in gaan vullen waardoor de veelzijdigheid van werkzaamheden is uitgebreid.


Ik wens onze projectmanagers veel geluk in het begeleiden van de medewerkers op deze locaties.

Aanstaande Zaterdag middag zal de feestelijke opening van de nieuwe milieustraat in Nieuwkoop plaatsvinden. Hier zullen wij als MZ beveiliging een aantal verkeersregelaars leveren om de publike toestand te reguleren en veiligheid te kunnen garanderen. Naast een aantal verkeersregelaars zullen wij ook EHBO'ers leveren op deze locatie. Wij wensen deze en andere collega's een veilige dienst.

Afgelopen week gesprekken gehad met een aantal begrafenisondernemers in Nederland. Om te bekijk welke diensten MZ kan leveren. Binnenkort komt er een persbericht naar buiten die meer over deze samenwerking vertellen.

Verkeerregelaars van MZ Verkeer zijn deze week op een aantal grote evenementen bij het Werkspoorkathedraal in Utrecht. De verkeerregelaars van MZ verkeer zijn er om de gasten een hartelijk welkom te wensen.

Ook het in parkeren van auto's zo efficiënt mogelijk is een klus die de dames en heren van MZ verkeer.
Deze medewerkers krijgen een cursus voor verkeerregelaar en parkeerbeheer.
Voor meer informatie: 0297 214554

Ook deze week weer een aantal verkeersopdrachten mogen invullen voor gemeentes en evenementen. De gesprekken met verschillende partijen om de samenwerking weer nieuw leven in te blazen als het gaat om verkeersregelaars, verkeersplannen en verkeersmaatregelen zijn volop in gang.
We zijn blij dat de contacten weer op worden gepakt voor een mooie toekomst.

 

Vanuit Zevenhoven on Wheels kregen we zaterdag morgen vroeg te horen dat de motorcross en auto cross niet door kon gaan. Dit door het slechte weer en de slechte conditie van de baan. De feestavond met o.a Plork en de Aannemers ging wel door en was een groot succes.
Jammer dat het zo loopt dit jaar maar volgend jaar zijn we er gewoon weer bij.

Voor de dames en heren van MZ Beveiliging was het ook even schakelen maar door onze flexibele organisatie kunnen we ons snel aanpassen naar veranderende situaties.